על התהליך

אני מברכת אותך על ההחלטה לעצור ולהביא לחייך תהליך אימון, ובאמצעותו, אפשרויות חדשות לתקשורת שלך, למערכות היחסים שלך, לחוויית החיים שלך, לחופש שלך, להתנהלות שלך ולבחירותיך.

המידע המצורף מיועד לתת לך רקע עליי (בחלק "על עצמי"), על אימון בכלל, על שיטת האימון בה אני עובדת, על האני מאמין שלי ועל מה שאת/ה יכול/ה לצפות להפיק בתהליך האימון, בעבודה המשותפת שלנו על תחומי החיים שבהם אתה מבקש ליצור מפנה.

אני מזמינה אותך לפנות אלי לאחר הקריאה בכל שאלה שעולה לך, או רצון להתייעץ/לשתף/ להתלבט…

מאחלת לך מסע מרגש,

הדס

"לעשות שוב ושוב את אותו הדבר ולצפות לתוצאה שונה, זו ההגדרה לחוסר שפיות"

אלברט איינשטיין

מהו אימון?

אימון אישי ועסקי  (coaching) הוא מקצוע שהתפתח ב-30 השנים האחרונות. תחילתו בארה"ב – כמענה לשינויים שהחלו לאפיין את מציאות החיים בשנים אלה, והתחזקו מאז: היחלשות המבנה החברתי שנתן תמיכה קהילתית ודתית, לצד אורח חיים עמוס, טכנולוגיה שמקיפה את חיינו, חיפוש אחר עוד ועוד עניין, הישגיות וכסף, מעבר בין מספר עבודות במהלך החיים, ניסיון להספיק ולעמוד בציפיות והצלחות, גם חומריות, הולכות וגדלות וכן לחץ בלתי פוסק. המחירים שבני אדם משלמים –  בעומס, בלחץ, באכזבות, בפגיעה במערכות היחסים החשובות, בשקט הנפשי ובבריאות – יוצרים פערים ותסכול.

כמענה לתסכול, לפערים, לאי שביעות רצון – רוב האנשים פועלים בדרך המוכרת להם. זאת אומרת, כאשר הם לא משיגים את מבוקשם, הם מתאמצים יותר ויותר ועושים עוד מאותן פעולות שלא מפיקות את התוצאות המבוקשות. ואז, הם מצפים לתוצאות שונות. כאשר זה לא קורה, הם מתאמצים עוד יותר, או מוותרים.

בהיעדר מבני התמיכה המסורתיים שהיו קיימים בעבר בחברה הקהילתית והדתית, לצד עליית הציפיות והתסכולים, התגבר הצורך בתהליכי עבודה אישית שיאפשרו לשלב  בצורה מאוזנת את כל תחומי החיים ולהפיק תוצאות בדרך מהנה ושלווה. שילוב כזה, של איזון, סיפוק ומיצוי עצמי, באמצעות הכרות עמוקה עם העצמי ויצירת חופש ואחריות לחיינו – הפכו לאחד האתגרים הגדולים ביותר בתקופתנו. מקצוע האימון האישי הוא אחד הענפים שהתפתחו כמענה, תוך תרגול שרירים שמאפשרים להפיק תוצאות. האימון התחיל בעולם הספורט, משם הגיע לחברות עסקיות, ומשם, לכולנו. 

"לא פשוט למצוא את האושר בתוכנו ובלתי אפשרי למצוא אותו  במקום אחר"

-אנאיס ריפלייה

מהו אימון הווייתי? 

מודל האימון ההווייתי שבו אני עובדת, הינו מכבד, חומל, מדויק ומאתגר. באימון ההווייתי אנו חוקרים ועובדים על ההוויה (being). זאת אומרת, על מי שאת/ה בתקשורת שלך, במערכות יחסים וביחס לתחומים בחייך – לא מה אתה עושה, אלא מי אתה כשאתה עושה. למשל, את/ה תגיד/י "אני אומר בוקר טוב לבת שלי כשאני מעיר אותה בבוקר לבי"ס". באימון ההווייתי נבדוק האם מי שאומר לה "בוקר טוב" בבוקר הוא לחוץ ועצבני או נינוח ונעים? איזה אבא היא פוגשת?  זאת, מתוך הנחת יסוד שמי שאת/ה בהווייתך ביחס לאדם או תחום בחייך, קובע את היחסים ואת התוצאות. גם, ובמיוחד, כאשר איננו ערים לכך.

לכן באימון ההווייתי אנו חוקרים איך את/ה חושב/ת מרגיש/ה חש/ה ומתנהג/ת ועל מי את/ה כאדם בכל סיטואציה/מערכת יחסים. כך מתאפשרת בהירות וצלילות ביחס למי את/ה ביחס ל… ולפער בין כוונות האדם ומטרותיו, לבין מי שהוא במציאות, באופן אוטומטי, בלי להבחין ולהיות בתשומת לב לעצמו.

כשאדם מתעורר למגבלות בתודעתו, בתחושה הפיזית ובנשימה, וכשהוא יכול לשהות עם המציאות כפי שהיא, המגבלות מתחילות לאבד מאחיזתן הרגשית עליו. אחת מהנחות היסוד באימון ההווייתי היא, שלבני אדם יש יכולת יוצאת דופן להשפיע על מי שהם – ועקב כך על המציאות בה הם חיים.

לכן, אחד התפקידים שלי כמאמנת הווייתית, הוא להעיר אותך למי שאת/ה.  שכן, גם מול נסיבות חיים מאתגרות – שאין לנו יכולת להשפיע עליהן, יש לנו את היכולת המשמעותית – לבחור מי להיות מולן – בעמידות רגשית – מבלי שנעבור בגללן טלטלה נפשית קשה וסבל.

האימון ההווייתי גם שם תשומת לב לרווחה האישית שלך, (ניהול זמן, ניהול כסף, הפנאי, השינה, הפעילות גופנית והתזונה) – שהיא מפתח לצמיחה אישית ופריצות דרך. 

האימון ההווייתי נקרא גם אימון אונטולוגי. אונטולוגיה- היא תורת ההוויה, תורת היש. (מציאות). האונטולוגיה עוסקת בשאלה מי אנחנו בהתייחסות לתחומים השונים בחיינו, להבדיל ממה שאנו מרגישים או חושבים. הנחת העבודה היא שאנו, כבני אדם, לא יכולים לתפוס את המציאות, בנפרד מהמגבלות של התפיסה שלנו אותה. לכן היכרות עם מגבלות התפיסה האישית- מאפשרת נקודת מבט חדשה, תקשורת חדשה ופעולות חדשות.

"מה שעוצר אותנו בחיים הוא לא מה שאנחנו לא יודעים, אלא מה שאנחנו חושבים שאנחנו כן יודעים"

-מרק טוויין

מהו אימון הווייתי בשיטת סאטיה?

באימון בשיטת סאטיה, מתאמנים  להיות משמעותיים, נינוחים, חופשיים ומאוזנים, תוך הפקת תוצאות בדרך נינוחה ומכבדת. האימון הוא לתקשורת נקייה, ישרה וישירה ובו זמנית חומלת ומכבדת, ליחסים מספקים ואוהבים ולתוצאות יוצאות דופן.

את השיטה פיתחה נטאלי בן דוד והיא נסמכת על גופי ידע משמעותיים, בהם הפילוסופיה הבודהיסטית, האקזיסטנציאליזם  והאונטולוגיה. האני מאמין בשיטת סאטיה (Satya בסנסקריט: אמת, חוויה מלאה. בפאלית : קשב) – הוא, שגדולתם של אנשים נמצאת בתוכם פנימה וכי הם כבר נהדרים גדולים ויכולים, ותפקיד המאמן לסייע לגלף את המחסומים העוצרים מהגדולה להתבטא.

האימון הסאטי הוא אימון אישי מבוסס הכשרה והדרכה, המתקיים במערכת יחסים מתמשכת בין מאמן ללקוחותיו ומשפיע על חוויית החיים של המתאמן, על החופש שלו לפעול מחוץ להתניותיו, על תרומתו לעולם ועל שביעות רצונו מעצמו ומחייו. דרך תהליך האימון הסאטי, המתאמן מעמיק את הלמידה שלו את עצמו, בדרך שמאפשרת לא רק להכיר את ההתנהגויות וההרגלים שלו, אלא גם לשנות אותם.

העבודה הטרנספורמטיבית בסאטיה נעשית במספר רבדים (הוויה, תודעה, שפה, נשימה ותחושות), תוך התבוננות ותשומת לב קפדנית של אדם במי שהוא, למידה של מה שמגביל אותו ונוכח בתחושות הגוף, בנשימה ובתודעה.

המודל הסאטי מתבסס על תפיסה לפיה הדבר העיקרי שנשחק במהלך חיינו הוא הרצון החופשי שלנו. זאת, בעקבות ניסיון חיינו, הורינו והסביבה והתרבות בה גדלנו, בהם אספנו ויצרנו התניות, הרגלים, פחדים, כאבים, רצונות, מאוויים, בחירות, תפיסות עולם, תבניות חשיבה ורגשות. כל אלה עיצבו אותנו ומתוכם אנו פועלים וחיים את חיינו.

אולם, מפנה ממשי לא ניתן לחולל בזיכרונות העבר או בציפיות מהעתיד. מפנה ניתן לחולל רק במציאות העכשווית. לכן, הדרך הסאטית חוקרת ועובדת על המציאות העכשווית, על חוויית החיים בהווה.

כמאמנת בשיטה הסאטית, אני מחויבת להמשך עבודה על עצמי כאדם, על ערות מתמשכת לתהליכים הרגשיים, התחושתיים והמנטאליים המעצבים את חיי ותוך מחויבותי להמשך גדילתי והתפתחותי האישית בחיי שלי.

על מה נעבוד באימון?

נחקור ונתבונן על כל מה שיוצר בחייך פער בין מה שמתקיים היום במציאות חייך לבין הציפיות שלך מעצמך. בין היתר נחקור איך את/ה מקשיב/ה? איך את/ה אוהב/ת ואיך אוהבים אותך? מי את/ה ביחסי אמון (לסמוך)? איך את/ה בוחר ומקבל החלטות? איך את/ה משתמש/ת בשפה באפקטיביות? איך חווה אותך הצד השני? מי את/ה עם הצד השני שמפיק יחסים מסוימים? עד כמה ואיפה את/ה משפיע על היחסים שמשמעותיים לך? כמה ואיפה את/ה מסופק/ת, שלם/ה, בשקט נפשי ושביעות רצון ואיפה את/ה חי/ה פערים בין מה שנוכח לבין ציפיותיך מעצמך.

בין התוצאות המתאפשרות:

יכולת לחולל בחייך תוצאות בתחומים כמו כסף, זוגיות, קריירה, ילדים, שביעות רצון, נינוחות, שקט, שמחה, חופש, השפעה ומנהיגות, לצד הפקת מערכות יחסים בעלות עוצמה, אהבה ושמחה – בהיותך "נכון לעצמך".

"בכל שנה שעוברת עלי אני משוכנעת יותר ויותר שהבזבוז הגדול בחיים טמון באהבה שלא הענקנו, בעוצמות שלא ניצלנו, בזהירות האנוכית שאינה מוכנה לסכן דבר, שבניסיונה להתחמק מהכאב מחמיצה גם את האושר"

-מרי צ'ולמונדלינה

למה אי אפשר ליצור מפנה בכוחות עצמנו, לבד?

אי אפשר ליצור מפנה לבד, ראשית, כי זה לא עבד עד היום. כי אנחנו לא יכולים לשאול את עצמנו שאלות מחוץ למגבלות החשיבה שלנו.

שנית, גם כשמצליחים לבד, זה שינוי, ובדרך כלל לא מפנה. באימון, אנחנו לא עוסקים ב"שינוי" במובן של שיפור או המשך הקיים או מיזעורו בשימוש ב'טכניקות' מתוחכמות יותר או בטיפים ולהטוטים. אנחנו עוסקים ב"טרנספורמציה", שהיא מפנה מתמשך בהוויה. חשיפה של העוצמות הפנימיות הייחודיות של כל אחד מאיתנו, ושימוש בהן בדרך שיוצרת מפנה מתמשך במי שאנחנו מופיעים בעולם, בחוויית החיים שלנו ובאיכות מערכות היחסים שלנו.

זה לא קל ליצור מפנה ממשי. רבים מאיתנו (אני מאמינה שכולנו, לפחות בתקופות מסוימות בחיינו), מעדיפים את המוכר/הידוע/הנוח, גם במחיר היעדר סיפוק ושמחה, על פני מפנה, שמשמעו גם הליכה אל הלא נודע.

עם זאת, אנחנו ברי מזל לחיות בתקופה שבה מתאפשר לנו, שלא כמו לדורות לפנינו – לחולל את חיינו ולהשפיע על יצירת חיים מלאים ומספקים באמת. אנחנו ברי מזל לחיות בעידן של שינויים מרחיקי לכת בטכנולוגיה, במדע, באורח החיים, במשך החיים, באיכות החיים, במציאות החברתית והכלכלית, בקריירה, בכסף, ביצירתיות, באהבה – עידן המזמין אותנו לשים סימני שאלה גם על מה שבעבר נחשב אמיתות מוחלטות שאינן ברות שינוי, על מה שאפשרי לנו ומה שלא אפשרי לנו, על מה שפעם חשבו שנקבע עבורנו מראש, על ידי העבר שלנו ונסיבות חיינו. לנו יש יכולת לבחור לשים סימני שאלה על כל מה שהאמנו ביחס לאחריות ולהשפעה שלנו, ביחס ליכולתנו להתקרב לעצמנו  ולחיות מסופקים ושלמים.

אמנם המציאות החיצונית קיימת בכל רגע נתון, דברים קרו לנו והיינו בדרך מסוימת עד היום. אבל העבר אינו קובע או מגדיר את עתידנו. בכל רגע מצויה בידנו הבחירה, לחקור את עצמנו, ליצור לעצמנו נגישות למשאבים קיימים שאינם בשימוש וליצור מפנה במה שהאמנו שאינו אפשרי עבורנו, או "לא הגיוני", כי זה מה שהכרנו בעבר.